Noodoproep!

Help de zwerfdieren in Bulgarije

Puppy's gedumpt

NOODOPROEP: HELP DE ZWERFDIEREN IN BULGARIJE!

Onlangs kwamen we in contact met dierenarts Ivelina Nedkova. Deze vrouw werkt al meer dan 10 jaar werk als vrijwilligster voor zwerfdieren die slachtoffer van een verkeersongeluk zijn geworden, vooral in de stad Kazanlak, maar ook in andere steden. In 2014 richtte zij de “Animal Hope Bulgaria Foundation Kazaklan” op, een stichting die hulp biedt aan lichamelijk gehandicapte honden en katten, die bij hun zwerftochten door het verkeer verwondingen hebben opgelopen, een of meer ledematen hebben verloren of blind zijn geworden.

De situatie voor dieren in Bulgarije is heel moeilijk. Er is wel een wet, maar niemand houdt zich daaraan. Daardoor zwerven veel dieren door de straten, en bijna elke dag wordt er wel een dier aangereden. Over het hele land zitten de asiels vol of overvol. Het leven in Bulgarije is voor dakloze dieren treurig en hard, en iedere dag is hun lijden een deel van het straatleven.

In 2019 kochten Ivelina en haar man een kleine boerderij, met de wens om die op te knappen en om te bouwen tot een asiel voor gehandicapte dieren. Zij zijn nu zelf bezig reparaties te verrichten. Dat is moeilijk, omdat vrijwel alles wat ze hiervoor nodig hebben nog ontbreekt. Er zijn mensen die hen helpen, maar veel van het geld moet de kosten dekken voor de medische verzorging van de dieren. Vanwege het grote aantal zwerfhonden en -katten moeten ze voortdurend campagne voeren om wat geld bij elkaar te krijgen voor neutralisatie. Maar in een land als Bulgarije is dat erg moeilijk, omdat de belangstelling van de meeste mensen niet naar deze dieren uitgaat. Er is dan ook vaak geen geld genoeg om zoveel dieren te kunnen castreren en steriliseren als nodig is.

U begrijpt het al: Ivelina en haar man zouden héél, héél blij zijn met een donatie, zodat zij dit belangrijke werk voor de dieren kunnen doen! Mogen wij u vragen om de helpende hand te bieden? Ook voor een kleine gift zouden zij, maar ook wij, en zeker de vele zwerfdieren, u zéér dankbaar zijn! Uw gift zal voor de volle 100% naar dit dierlievende echtpaar gaan. Bij voorbaat heel veel dank

Velden met een * zijn verplicht!

 Ik wil liever anoniem doneren!