NOODKREET VAN SUKI SU

Het corona-virus, waar nagenoeg de hele wereld mee te kampen heeft, vindt zijn oorsprong in China. De wrede, maar ook zeer onhygiënische wijze van omgang met dieren in China is de oorzaak van alle corona-ellende. Voor veel mensen een reden om nu met het vingertje naar China te wijzen.
 
Maar laten we niet vergeten dat zich ook in Nederland verschrikkelijke, wrede en onhygiënische toestanden voordoen, o.a. in de intensieve veehouderij, de veetransporten en de slachterijen. En zoals hier in Nederland en in heel Europa een groeiend aantal tegenstanders is van deze barbarij, zo zijn er ook in China steeds meer mensen die tegen de toestanden zijn die aldaar plaatsvinden: de wrede handel in wilde dieren en in honden- en kattenvlees. Het gaat ons dus niet aan China en de Chinezen allemaal te veroordelen.
 
Waarom we dit schrijven?
Wel, de aanleiding hiervoor is het bericht van Suki Su. Deze Chinese vrouw beheert het dierenasiel van Animal Hope and Wellness Foundation in China, en zorgt daar met passie en liefde voor honderden honden en katten die sinds 2016  door Marc Ching zijn gered van een gruwelijke dood. Hiervoor ging hij hondenslachterijen binnen en riskeerde zijn leven om duizenden dieren te redden, waarvan velen inmiddels een warm plekje bij een gezin hebben gevonden.
 
Suki Su schreef pas geleden het volgende op facebook: “Soms ben ik bang om in te loggen bij Facebook of Instagram. Bang om al dat negatieve commentaar op China en/of op de Chinezen te lezen. Op een gegeven moment besloot ik om geen berichten meer over ons asiel en over onze dieren op facebook te plaatsen, omdat ik zo verdrietig was door al die negatieve reacties die ik ontving. Maar nu heb ik toch besloten om door te gaan met de berichtgeving. In deze moeilijke tijd hoop ik mijn geluk met, en mijn liefde voor mijn dieren te kunnen blijven delen met diegenen die ook van hen houden en hen steunen. Hopelijk kan dit wat zonneschijn brengen in deze dagen van duisternis. Ook mijn hart breekt als ik denk aan de wreedheden die al die stemloze wezens in mijn geboorte- en thuisland moeten doorstaan. Maar het breekt ook mijn hart te weten dat zoveel mensen  China en zelfs de Chinezen haten. Dat komt hard aan, ook omdat ik zelf een Chinese ben. Maar toch wil ik liefde blijven verspreiden. Omdat ik geloof in de Liefde. Ik houd dus van China en zal altijd van China blijven houden. Liefde kent geen grenzen.”
 
Oproep

Het zou toch verschrikkelijk zijn als Suki Su minder of geen donaties meer binnen zou krijgen en dus haar dieren niet meer de nodige zorg zou kunnen geven, alleen omdat zij een Chinese is! Zij, en zéér vele andere Chinezen hebben geen schuld aan het Corona-virus. Wat vindt u? Zullen wij Suki Su laten weten dat wij haar zuivere Chinese ziel juist zéér waarderen? Hoe u dat kunt doen? Uiteraard met een donatie! We hopen op uw vrijgevigheid! Bij voorbaat hartelijk dank!

Velden met een * zijn verplicht!

 Ik wil liever anoniem doneren!