Noodoproep!

Brand in Chinees Asiel

Steun en help mee!

NOODOPROEP: BRAND IN CHINEES ASIEL

Ze hielden haar tegen, terwijl ze schreeuwend wegrende en  de tranen over haar asgrauwe gezicht stroomden. Ze trachtte binnen te rennen in deze hel, om nog zoveel mogelijk van haar dierbare dieren te redden. Shiao He stond op het punt om haar verstand te verliezen van pure wanhoop en uitputting. Wat was er gebeurd? Door een elektrische storing begon in haar asiel brand uit te breken!
Het vuur greep snel om zich heen en richtte een grote vernieling aan in de duisternis. 19 honden en 3 katten kwamen die nacht om het leven en nog veel meer waren gewond. De dieren die de ramp overleefden hadden geen eten en, in die ijskoude Chinese winter, nauwelijks een plekje om te schuilen. Ook werd voor 3000 kg aan hokken, dekens en bedden door de vlammen verteerd.
 
De brandweerlieden wisten het vuur snel te blussen, maar in de omtrek zakten  nogal wat huizen in elkaar en de eigenaren dienden een klacht in bij de overheid. Shiao kan een proces en een boete tegemoet zien, omdat ze geen apparaat voor brandpreventie in het asiel heeft laten installeren, en zo haar lokale verplichting niet is nagekomen. En wat nog erger is: Shiao He meent gezien te hebben dat wagens van de hondenvlees-handel steeds om het asiel heen circkelen, als roofdieren  die hun prooi in het oog houden.
In de winter schijnt de hondenvlees-consumptie toe te nemen – voor het economisch belang en in het kader van de traditie. Veel van de met ons samenwerkende asiels hebben hun omringende camera`s uitgeschakeld, vooral om zich te beveiligen tegen hondenvlees-handelaren. Men is er achter gekomen dat deze lieden honden vergiftigen en hun lichamen stelen uit onbeveiligde asiels en zelfs uit particuliere achtertuinen.
 
Ongetwijfeld bevindt  Shiao He zich momenteel, zoals de zaken nu staan, in de meest kwetsbare periode van haar leven. Die nacht riep ze in haar wanhoop dat ze nooit naar deze plaats zou kunnen terugkeren. Het trauma was haar te veel. Ze had al een echtscheiding achter de rug en ze had problemen  met haar gezondheid, die veroorzaakt waren door haar reddingswerk in China, en deze ramp was de druppel die de emmer deed overlopen. Maar twee dagen later was ze al weer van gedachten veranderd, doordat de liefde en toewijding die ze koesterde voor de overlevende dieren zwaar wogen op haar geweten. Haar enige hoop was, dat ze haar bevriende redders in China kon bereiken en dat ze bij hen hulp en  steun zou vinden. Er moest zo snel mogelijk iets gebeuren.  
 
WOA ontving het bericht en ging meteen tot hulp-actie over. WOA en ZCBY deden een oproep om geld te doneren.
We hebben de binnen gekomen bijdragen aan Shiao He overgemaakt; zij kan  hiermee een apparaat voor brandpreventie in het asiel laten installeren. Maar wij hebben meer geld nodig, nl. om het vernielde asiel – met inhoud –weer op te bouwen. Wij hopen dat u wilt overwegen om u aan te sluiten bij onze vrienden in China, en dat wij gezamenlijk Shiao  He  kunnen steunen. Wij kunnen ons niet veroorloven om ook maar een enkel Chinees asiel te verliezen!

 

Velden met een * zijn verplicht!

Steun ons met een éénmalige of periodieke donatieUw gegevens

Betaling

Nieuwsbrief

Wilt u onze periodieke nieuwsbrief ontvangen?

Privacy | SEPA disclaimer