120 HONDEN GERED IN CHINA

120 honden zijn gered, toen een Chinese politie-eenheid een bende illegale hondenvlees-handelaren oppakte en hulp bij het verzorgen van de dieren aanvaardde. Animals Asia en plaatselijke dierenwelzijnsgroepen werken samen met de autoriteiten om te zorgen voor de honden.
 
Vorige week deed de politie van Chengdu een inval in het district Xindu waar deze handelaren illegaal 120 honden hielden, zonder dat aangetoond kon worden waar de dieren vandaan kwamen.
 
Met de zorg voor zoveel honden, wendden de autoriteiten zich tot de lokale welzijnsorganisatie Sichuan Qerning, een klein dierenbeschermingscentrum, om hulp te krijgen. Deze groep wil zich over de honden ontfermen, terwijl Animals Asia het belangrijkste materiaal zal leveren, zoals voedsel, medicijnen en slaapplaatsen. Zonder enige twijfel is een groot aantal honden gestolen: veel van hen droegen nog halsbanden. Twee honden zijn weer verenigd met hun baasjes.
 
Jill Robinson, oprichter en CEO van Animals Asia: Dit was het beste wat de honden kon overkomen, na de gruwelen die ze hebben doorstaan. Uit de steun van de autoriteiten blijkt hoe principieel hun standpunt is waar het gaat om het schenden van de wetten, hoe groot hun motivatie is om honden in noodsituaties te helpen, en hoezeer ze bereid zijn om met lokale organisaties samen te werken! Door ons bij deze hulpverlening aaneen te sluiten kunnen wij onze taak veel doeltreffender vervullen, zodat iedereen – mens en dier – er beter van wordt!
 
Het aantal dierenwelzijnsorganisaties in China is de afgelopen 10  jaar  gestegen. In 2006 bestonden er precies 30 groepen die het welzijn van huisdieren behartigden, terwijl er nu meer dan 200 groepen zijn die hulp bieden aan noodlijdende dieren.
 
Animals Asia beschikt tegenwoordig over fondsen en adviseurs en beheert – let wel – 60% van alle lokale Chinese dierenwelzijns-organisaties. Deze organisaties werken samen met autoriteiten over het hele land en stimuleren lokale besturen om met deze organisaties samen te werken aan het ontwikkelen van vooruitstrevende, humane en door wetenschap ondersteunde strategieën van wettelijke gezagsdragers en departementen die verantwoordelijk zijn voor zwerfdieren.
 
Tot dusver hebben meer dan 523 ambtenaren van 51 steden uit het hele land  deelgenomen aan het symposium aangaande Animals Asia`s ‘Beheer over het Hondenbezit’ , een beheer dat zich uitstrekt over alle autonome provincies in China en over 65 % van alle hoofdsteden.