Animals Asia krijgt belangrijke stem!

ANIMALS ASIA KRIJGT BELANGRIJKE STEM IN CHINESE VER. v. PREVENTIEVE GENEESKUNDE

 

Animals Asia is verheugd aan te kondigen dat Suki Deng, onze directeur van het China-Honden- en Katten-Welzijnsprogramma, formeel is benoemd tot lid van het eerste comité voor preventie en bestrijding van hondsdolheid van de Chinese Vereniging voor Preventieve Geneeskunde. We zijn ook vereerd dat Animals Asia de enige NGO (non-gouvernementele organisatie) is die is geselecteerd om zich aan te sluiten bij deze belangrijke taakgroep, die tot doel heeft dat tegen 2030 rabiës in China is uitgeroeid. Hiervoor zal een verantwoorde omgang van hondeneigenaren met hun honden, maar zéker ook het afschaffen van de hondenvleeshandel en –consumptie noodzakelijk zijn!

 

Hondsdolheid, een virale ziekte die meestal wordt overgedragen van honden op mensen, is verantwoordelijk voor tienduizenden sterfgevallen per jaar, meestal in Azië en Afrika. 40% van de sterfgevallen als gevolg van rabiës komen voor bij kinderen onder de 15 jaar.

 

Het is een groot probleem. Zozeer zelfs, dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich ertoe heeft verbonden om ervoor te zorgen dat er "tegen 2030 geen menselijke sterfgevallen door hondenhondsdolheid meer zullen zijn". Het comité in China is opgericht om deskundigen en geïnteresseerde instanties en afdelingen samen te brengen om een einde te maken aan deze te voorkomen ziekte.

 

Animals Asia heeft jarenlang onvermoeibaar gewerkt aan de bestrijding en preventie van de verspreiding van hondsdolheid in China, door onderzoek te doen, onderwijs- en voorlichtingsprogramma's op te zetten en samen te werken met lokale gemeenschappen en ministeries tot begrip op te wekken en uiteindelijk verandering teweeg te brengen.

 

De meest effectieve manier om de verspreiding van hondsdolheid te voorkomen, die meestal optreedt wanneer een hondsdolle hond iemand bijt of krabt, is door honden te vaccineren. Wij zijn ook van mening dat de handel in honden- en kattenvlees bijdraagt aan de overdracht van hondsdolheid en hebben met de overheid gesproken over het sluiten van de industrie. En we hebben de eer gehad om getuige te zijn van enige vooruitgang op dit gebied, waarbij Shenzhen en Zhuhai de consumptie van honden en katten hebben verboden en Laixi City in de provincie Shandong het doden van honden voor vlees heeft verboden. In de laatste versie van de "Catalogus van de genetische hulpbronnen van vee en pluimvee" die in mei 2020 is uitgebracht, worden honden niet langer als vee aangemerkt.

 

Met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van hondsdolheid door het bevorderen van verantwoord hondenbezit hanteert Animals Asia een meervoudige aanpak die in 2011 begon met de lancering van het China Dog Ownership Management Symposium, waarbij deskundigen bijeenkwamen om het hondenbeheer en de actieve preventie en bestrijding van hondsdolheid te bespreken.

 

In 2014 brachten we de film "Cat and Dog Welfare around Us" uit, een film die op grote schaal werd verspreid en door miljoenen mensen werd verkozen tot een van de "Top Tien Liefdadigheidsvideo's" van het land, en we bezoeken regelmatig klaslokalen in het hele land om leuke en educatieve activiteiten te organiseren om de houding te veranderen en het bewustzijn van de jongeren te vergroten.