ANIMALS ASIA HELPT BIJ REHABILITATIE EN HERPLAATSING VAN 14 VERLATEN FOKKATTEN IN CHINA

Het Animals Asia-team in China werd benaderd door een dierenwelzijnsorganisatie die bezig was met het redden van 15 verlaten katten en kittens, die dringend hulp nodig hadden om te overleven. Deze organisatie, Liuzhou Hope for Home, is gevestigd in de prachtige Zuid-Chinese regio Liuzhou, Guangxi, en is een van de meer dan 150 dierenorganisaties die in het afgelopen decennium in het hele land zijn ontstaan om de vele verlaten en verwaarloosde gezelschapsdieren te helpen.

De katten en kittens die Hope for Home had gered (waarschijnlijk van het Ragdoll-ras) waren waarschijnlijk afkomstig van een particuliere fokkerij, aangezien het merendeel vrouwelijk was met enkele kittens en ze duidelijk al vele malen eerder waren bevallen. Toen de redders de katten en kittens te hulp kwamen, waren ze begrijpelijkerwijs erg angstig. Waarschijnlijk dachten ze dat ze zouden worden meegenomen om opnieuw te paren. Het kostte de Hope for Home-vrijwilligers veel tijd om ze voorzichtig uit hun draagtassen te lokken. Eenmaal veilig buiten raakten ze wat ontspannen, en konden de vrijwilligers de katten en kittens inspecteren. Van de meeste katten werd ontdekt dat ze leden aan voedselgebrek, uitdroging, gebrek aan lichaamsbeweging en reproductieve of erfelijke ziekten.

Gezelschapsdieren zoals Ragdolls hebben een bijzonder uiterlijk en zijn zeer populair. Fokkers scheiden de mannetjes en vrouwtjes niet altijd bij de geboorte. Dit kan leiden tot inteelt en zwangerschap zodra de vrouwtjes geslachtsrijp zijn, wat reproductieve gezondheidsproblemen en aandoeningen tot gevolg heeft, zoals aangeboren dysplasie bij hun kittens - een aandoening van het heupgewricht die instabiliteit en degeneratie veroorzaakt. S20

Helaas heeft een van de kittens, een prachtige blanke kater die het team Xue Bao had genoemd, het niet gehaald, omdat hij zo zwak was en veel gezondheidsproblemen had. Gelukkig hebben de andere 14 het overleefd. Ze kregen allemaal een behandeling voor hun aandoeningen en werden allemaal inge├źnt en gesteriliseerd.

Kort na hun redding waren de nu gezonde en gelukkige katten klaar om hun leventje voort te zetten, en voor altijd een liefhebbend baasje of bazinnetje te vinden. Hope for Home hield een open adoptie-evenement voor lokale bewoners, wat een groot succes was: acht van de veertien werden op die dag geadopteerd door liefdevolle gezinnen. DONEER!