STOP YULIN

Bericht van Animals Asia

Jill Robinson, oprichter en bestuurslid van Animals Asia, heeft de tijd genomen om ons op de hoogte te stellen van het laatste nieuws uit China:
De COVID-19 pandemie heeft de weg vrij gemaakt voor veel baanbrekende wetsvoorstellen in China, én het bereiken van een recente mijlpaal: de beslissing van Shenzhen en Zhuhai om de handel in honden- en kattenvlees voorgoed te verbieden, een verbod dat op 1 mei 2020 in werking zal treden.
 
Nog bemoedigender is de aankondiging, op 8 april 2020, van het Chinese Ministerie van Landbouw en Plattelandszaken, dat honden gerangschikt zullen worden onder huisdieren en niet meer onder productiedieren, hetgeen inhoudt dat ze niet meer gefokt zullen mogen worden voor voedsel. melk, bont, vezels, medicijnen of voor militaire of sportdoeleinden. Het ontwerpvoorstel ligt tot 8 mei open voor het publiek ter inzage, daarna wordt het gesloten.
 
Als dit wetsontwerp is goedgekeurd en aangenomen, zou dit in de praktijk het eind betekenen van het gruwelijke jaarlijkse honden-vlees-festival te Yulin, voor de afschaffing waarvan dierenwelzijnsgroepen en actievoerders jarenlang geijverd hebben!
 
Luister, voor meer informatie, naar deze korte, maar uitvoerige toespraak.