Noodoproep!

Vorig jaar kwamen we in contact met dierenarts Ivelina Nedkova in Kazanlak (Bulgarije). Deze vrouw vangt al langer dan 10 jaar zwerfdieren op die slachtoffer van een verkeersongeluk zijn geworden, vooral in de stad Kazanlak, maar ook in andere steden. In 2014 richtte zij de “Animal Hope Bulgaria Foundation Kazanlak” op, een stichting die hulp biedt aan lichamelijk gehandicapte honden en katten, die bij hun zwerftochten door het verkeer verwondingen hebben opgelopen, een of meer ledematen hebben verloren of blind zijn geworden.
 
Ivelina: “De situatie in Bulgarije is afschuwelijk! Overal zie je puppy’s die gedumpt zijn op straat. De laatste weken hebben we 15 pups mee naar huis moeten nemen. Allemaal waren ze zonder moeder, uitgedroogd en met veel vlooien, wormen en bloedarmoede. We doen er alles aan om ze in leven te houden. Voorlopig worden ze nu ontwormd. Ze hebben puppy-voeding nodig, vaccins en medicatie. Veel van de puppy’s hebben Ehrlichiose, een ziekte die wordt veroorzaakt door een ricketsia (Ehrlichia) in de witte bloedcellen. Ricketsia lijkt op een virus of bacterie, het zit er eigenlijk tussenin. Ze worden overgebracht door teken, en leven in een cel van de gastheer.
 
De situatie is zeer ernstig, en gaat uit de hand lopen als we geen hulp krijgen. We zijn nu 10 dagen bezig de honden die binnengebracht worden in het asiel te testen. 80% van de dieren is al besmet. Veel puppy’s gaan eraan dood. De ergste gevallen worden naar een kliniek gebracht en 7 hondjes hebben we zelf behandeld. We beginnen nu met een grootschalige behandeling in het gemeentelijk asiel, en proberen zoveel mogelijk dieren te redden. Maar daar hebben we úw hulp bij nodig! Wilt u ons daarbij helpen? Maak alstublieft vandaag nog een donatie over! Bij voorbaat heel hartelijk dank!”

 

Velden met een * zijn verplicht!

Steun ons met een éénmalige of periodieke donatieUw gegevens

Betaling

Nieuwsbrief

Wilt u onze periodieke nieuwsbrief ontvangen?

Privacy | SEPA disclaimer