INDONESISCHE POLITIE NEEMT MAATREGELEN TOT BESTRIJDING HONDENVLEESINDUSTRIE

 

Vorige maand heeft de politie in de regio Karanganyar in Midden-Java, Indonesië, actie ondernomen om de bevolking tegen hondsdolheid te beschermen door drie kraampjes te sluiten die hondenvlees verkopen.

De actie kwam nadat het hoofd van het regentschap van Karanganyar, de heer Bapak Juliatmono, baanbrekende verordeningen uitvaardigde die de verkoop van hondenvlees in zijn rechtsgebied verboden. Hij wordt de eerste leider die de richtlijn van de centrale Indonesische regering volgt om een einde te maken aan deze wrede en gevaarlijke handel.

De heer Juliatmono heeft met handelaren in hondenvlees - die afhankelijk zijn van de verkoop van hondenvlees voor henzelf en hun gezinnen - gewerkt aan de overgang naar andere vormen van werkgelegenheid en heeft verdere acties toegezegd om ervoor te zorgen dat zijn regentschap in de toekomst vrij van hondenvlees blijft.

De consumptie van honden- en kattenvlees in Indonesië en vele andere delen van Azië is nog steeds aan de orde van de dag en gaat al duizenden jaren terug. Van oudsher wordt gedacht dat het genezende of geneeskrachtige eigenschappen heeft en wordt het beschouwd als een delicatesse.

In de afgelopen jaren zijn de praktijken in de sector echter op grote schaal aan de kaak gesteld, waardoor de plaatselijke bevolking, dierenbeschermers, beroemdheden en dierenliefhebbers over de hele wereld verontwaardigd zijn over het feit dat er een einde aan de handel wordt gemaakt.

Naast de gevolgen voor het dierenwelzijn is de handel in hondenvlees in verband gebracht met de verspreiding van hondsdolheid. Een ziekte die in het westen weliswaar bijna niet voorkomt bij gezelschapsdieren, maar die voor veel mensen in heel Azië een reëel en angstaanjagend feit is.

Gegevens over tientallen jaren suggereren dat het geen toeval is dat de provincies met de grootste vraag naar hondenvlees ook de provincies zijn met de hoogste aantal gevallen van hondsdolheid, met verwoestende sociale, economische en dierenwelzijnsgevolgen.

Dus vandaag op Wereld-Hondsdolheidsdag complimenteert Animals Asia, als lid van de Dog Meat Free Indonesia Coalition, de heer Juliatmono voor zijn sterke en vooruitstrevende leiderschap! Hij is een voorbeeld voor alle andere regio’s, door ervoor te zorgen dat de mensen in zijn regio veilig blijven en dat hun honden niet worden uitgebuit of gemarteld voor de geneugten van een minderheid van de mensen die ervoor blijven kiezen om ze te verkopen of te consumeren.