NAMI KIM VAN “SAVE KOREAN DOGS” (SKD)

Nami Kim is oprichter en voorzitter van onze non-profit-organisatie “Save Korean Dogs” (Red de Koreaanse honden), die gevestigd is in de Zuid-Koreaanse stad Gimpo, waar ook onze opvang van honden zich bevindt. Nami begon 5 jaar geleden met het redden van honden uit de hondenvlees-industrie en heeft naam gemaakt als leider van de Anti-Hondenvlees-Beweging in Zuid-Korea.
 
Nami voert krachtige campagnes in en buiten Zuid-Korea, o.a.  tijdens het BokNal-Hondenvleesfestival , een evenement dat jaarlijks plaats vindt tijdens de 3 heetste zomerdagen. Zij bezoekt illegale hondenboerderijen, onderhandelt met de slagers en met de autoriteiten, bij wie ze pleit voor het sluiten en verbieden van deze bedrijven met behulp van strenge wetten en voor het schrappen van honden van de lijst van consumptiedieren. Zij werkt samen met groeperingen van activisten in verscheidene steden van Zuid-Korea, o.a. om de mensen bewust te maken van de barbaarse wreedheden waaraan ze bijdragen door “de beste vrienden van de mensen” op te eten.
 
Al onze honden hebben de hondenvlees-handel overleefd en zijn bevrijd uit de hondenvlees-boerderijen en de slachthuizen. Bij ons krijgen ze de noodzakelijke medische behandelingen, medicijnen en algehele verzorging, totdat hun conditie dusdanig verbeterd is dat we ze kunnen voorbereiden op een reis naar de Verenigde Staten of Canada, waar ze in een liefdevol  tehuis een tweede kans krijgen en een nieuw leven kunnen beginnen.
 
SKD (Save Korean  Dogs) beschikt over netwerken van reddings-activisten, die in de loop van 6 jaar zijn ontstaan. Ons bestuur bestaat uit 4 mensen: Nami Kim, J.W. Park, Madeline Warren en Tracey Pitz. We worden tegenwoordig ook  gesteund door 6 actieve leden, dierenrecht-activisten, die in de frontlinies meehelpen bij allerlei taken  in Zuid-Korea.
 
“Save Korean Dogs” verricht zijn werkzaamheden vanuit de opvang in Gimpo, ten Noorden van Seoul, met uitzicht op de West-Zee. Er is geen openbaar vervoer, het reservaat ligt op 2 uur afstand van Gimpo (afhankelijk van het vervoermiddel), maar de omgeving is heel schilderachtig en geschikt om er met honden te wandelen. Vlakbij ons reservaat bevinden zich een ginseng-kwekerij, twee boomgaarden, een kampeerterrein en een lotusvijver.